Media

VIDEO 1

Cum se fac florile din hartie – Alina Dan la Turist Acasă (8 iulie 2014)

Interviu DIGI24 cu Teodora Tompea Turist Acasă (8 iulie 2014)

VIDEO 2

Alina Dan – Pasiune pentru florile din hartie Digi 24

Interviu DIGI24 cu Carmen Raluca Ciocan

VIDEO 3

Buna i dimineata Roxana Caraiman si Valentin Darii invitati Alina Dan

Publicat pe 6 aprilie 2017

 

 

Articole aparute in ziare

_____________________________________

Buchete tricolare de ziua Nationala. Florile din hârtie creponată le imită perfect pe cele naturale

Publicat 16:49 30.11.15, Digi24.ro

http://www.digi24.ro/Stiri/Regional/Digi24+Iasi/Stiri/Buchete+tricolore+pentru+Ziua+Nationala+Florile+din+hartie+crepo

Alina Dan, o tânără de 32 de ani din Iași, care a renunțat acum 2 ani la sistemul bancar pentru a deveni designer, împărtășește secretele sale cu cei care vor să învețe să creeze flori din hârtie creponată. Pentru că se apropie Ziua Națională, Alina a organizat un atelier cu flori tradiționale în culorile drapelului. Participanți au pastrat drept amintire ce au lucrat.

La Iași, în cadrul unui atelier, cu mic, cu mare, participanții au învățat cum să dea viață hârtiei creponate. Și nu în orice fel, ci sub formă de flori tradiționale în culorile steagului național. Procesul este unul îndelungat, însă cu multă răbdare și pasiune hârtia capătă formă.

„Am învățat să fac floarea soarelui și mi-a plăcut foarte mult. Mie îmi place foarte mult și nu am mai lucrat niciodată.”

„Am vrut să învăț cum să fac niște flori ca să pot să le am amintire. Am făcut din carton, am făcut din cânepă și din niște mărgele,” au spus copiii care au participat la atelier.

Părinții au fost cei mai încântați deoarece în acest mod pot petrece timp cu cei mici și învață lucruri noi, iar copii se gândesc deja cum să facă o afacere.

Discuție Alina Dan și participanți:
„- Tu ce te-ai gândit să faci cu floricica?
– Vreau să o vând pe mulți mulți bani.
– Am înțeles! Avem aici un antreprenor de mic.”

„Apropiindu-se 1 decembrie e frumos să fim un pic mai patrioți și să creăm ceva cu culorile drapelului nostru,” a spus un părinte.

Alina Dan, designer floral: „Pentru mine o reprezintă o relaxare totală și o binecuvântare faptul că pot să îmi folosesc mâinile și să dau viață, să zic, dintr-o bucată de hârtie banală, să dau viață și să realizez o floare.”

Un buchet de flori din hârtie creponată poate ajunge să coste între 250 și 500 de lei.

__________________________________

Tânăra care dă viaţă hârtiei şi o transformă în flori

Data publicarii: 22/06/2015

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/economie/tanara-care-da-viata-hartiei-si-o-transforma-in-flori–217201223.html

Articol: Andra PETRARIU

O tânără din Iaşi a renunţat la fricile specifice lipsei unui loc de muncă stabil şi a hotărât să-şi urmeze instinctul, reuşind să-şi transforme pasiunea într-o afacere inedită * după ani de zile petrecuţi în sistemul bancar, dar şi în domeniul vânzărilor, aceasta s-a decis să devină un economist creativ, înfiinţându-şi propria afacere prin care creează buchete de flori din hârtie

 Alina Dan este unul din puţinii designeri de flori din hârtie din Moldova. Încurajată de familie, aceasta a pus bazele businessului acum doi ani, când a început să se joace cu bucăţile de hârtie şi să le transforme în petale, apoi în adevărate buchete de flori, aproape identice cu cele naturale. De atunci nu a trecut o zi în care să nu creeze măcar o floare, astfel că numărul acestora a ajuns la câteva mii. Lucrează singură, iar inspiraţia şi materia primă le găseşte pe internet, la fel şi clienţii, care sunt de ordinul zecilor.„Pasiunea pentru florile de hârtie am descoperit-o atunci când lucram într-un sistem rigid, respectiv cel bancar. După naşterea fetiţei mele, mi-am dat seama că nu îmi mai plăcea nimic din ceea ce făceam şi am început să caut acel echilibru de a face ceva cu plăcere”, a spus aceasta.
Aşa a luat naştere brandul Papilio, Handmade Paper Flower. Căutând idei de afaceri pe internet, ieşeanca a descoperit-o pe Simona Opriş, cea care a adus ideea de business în România. „M-am îndrăgostit de ideea de a face ceva de la zero. O bucată de hârtie, pe care o transformi apoi în petală şi apoi într-un buchet. Am contactat-o şi ne-am întâlnit. Atât de mult mi-am dorit încât am învăţat în câteva ore. Am avut o putere fantastică de concentrare şi absorbţie a informaţiilor”, povesteşte ieşeanca. Astfel, aceasta i-a propus să îi vândă ideea de afacere sub formă de franciză. „Puteam să învăţ şi pur şi simplu să fac, dar mi-am dorit să fie ceva profi. Fiind din Iaşi am fost la foarte puţine întâlniri cu ea, dar tot ce am învăţat a fost prin multă practică şi multe încercări”, a adăugat ea.
Afacere de viitor, dezvoltată prin online
Timp de un an de zile a lucrat în paralel la serviciu şi la construirea afacerii. „Veneam de la muncă şi făceam comenzile noaptea. Din aprilie anul trecut însă am renunţat la job. Plecam de la un salariu fix care îmi asigura o oarecare stabilitate, la nimic… Dar am spus că este imposibil să faci cu pasiune ceea ce îţi place şi să nu îţi iasă”, susţine designerul floral. Cu toate că nu a urmărit să obţină profit din prima, acesta nu a întârziat să apară: „Nu am făcut nimic forţat şi nu am urmărit absolut deloc, în primă fază, partea financiară. Am vrut să fac ce îmi place şi apoi am dezvoltat. La început, ca să învăţ, făceam foarte multe gratuităţi. Au fost luni în care mi-am acoperit sau nu salariul de la care plecasem, dar nu m-am lăsat bătută. Am fost foarte mulţumită că am putut să rulez banii şi să îi investesc în materiale”.
Chiar dacă este o idee importată din străinătate, iniţiatoarea afacerii susţine că românii nu au fost reticenţi şi că apelează tot mai des la serviciile pe care le oferă. „Am mare încredere că este un trend de viitor, o afacere cu potenţial. Dacă nu aş fi crezut în ea, nu aş fi muncit non-stop un an de zile”, a subliniat aceasta.
Astfel, prin intermediul reţelelor de socializare din mediul online, primeşte comenzi atât din ţară, cât şi din străinătate. Cererile diferă, însă avantajele principale de care clienţii beneficiază sunt personalizarea buchetelor sau aranjamentelor după propriul stil, precum şi rezistenţa în timp a acestora: „Totul este diversificat, nu ai timp să te plictiseşti sau să spui că faci acelaşi lucru. E multă muncă, dar cerinţele sunt diferite în funcţie de sezon. Acum fac o floare foarte simplă, apoi un buchet complex, după aia amenajez o nuntă, o vitrină sau un spaţiu de joacă pentru copii”.
Miresele, printre clienţii principali
Perioada cea mai profitabilă este în sezonul nunţilor, când sunt la mare căutare buchetele de mireasă. Acestea sunt şi cele mai greu de făcut, drept pentru care preţurile variază între 250 de lei şi 450 de lei, în funcţie de model, mărime şi accesoriile folosite pentru decorarea lor. „Miresele nu sunt dificile, nu am avut deloc probleme cu preţul buchetului. Faptul că au unul handmade aproape identic cu florile naturale şi îl pot păstra amintire contează mult pentru ele. Hârtia este tratată, dată cu un spray antistatic şi chiar dacă este pictată nu se decolorează în timp. De obicei îşi cumpără câte două”, povesteşte Alina Dan. În ceea ce priveşte durata de realizare a unui buchet, aceasta diferă în funcţie de model: „Am ajuns la performaţa să finalizez un buchet în două sau trei zile. Înainte îl făceam într-o săptămână. Mă joc foarte mult ca el să fie armonios ochiului şi le arăt constant cum arată până îl finalizez”. Cu toate că lucrează şi cu aranjamente din flori naturale, aceasta spune că satisfacţia este mai mare în cazul florilor de hârtie pentru că totul este făcut de la zero, reuşind astfel să îşi pună amprenta pe fiecare floare în parte, pe care o modelează petală cu petală. Andra PETRARIU

„Cheia în ceea ce fac este răbdarea şi pasiunea. Am avut surpriza să treacă lumea pe la standul meu de la târguri şi să creadă că florile sunt naturale. Oamenii sunt reticenţi doar până ajung să le vadă. Pe viitor îmi doresc un spaţiu cu expunere, să lucrez în regim de florărie, dar nu cu flori naturale, ci din hârtie” – Alina Dan, designer de flori din hârtie

Ieşeanca povesteşte că a avut parte şi de cereri neobişnuite. „O persoană a dorit să îi facă o surpriză cuiva drag şi mi-a propus să-i creez un trandafir pe care să îl livreze la domiciliu. Iar o mireasă şi-a dorit un buchet, compus din alte zece buchete mai mici. În momentul aruncării lui, a desfăcut panglica şi fiecare bucheţel a fost oferit domnişoarelor de onoare, pe fiecare fiind scrisă semnificaţia acestui gest”.

___________________________________

Super afacerea momentului. Orice femeie si-ar dori sa aiba produsele acestei tinere

Luni, 09 Februarie 2015 | Raluca ZAMISNICU

http://www.bzi.ro/super-afacerea-momentului-orice-femeie-si-ar-dori-sa-aiba-produsele-acestei-tinere-foto-480879

Realizeaza aceste creatii de putin timp, insa deja are clienti de pretutindeni • In ultimii ani, tot mai multe persoane sunt interesate sa achizitioneze operele de arta ale acestei tinere • Daca la inceput a fost o pasiune pentru ea, acum totul a devenit o mica afacere • Cunoscute foarte bine in strainatate, creatiile de acest fel au patruns in piata din Romania in urma cu putin timpEste singura ieseanca care detine un astfel de business in zona Moldovei. Afacerea devine profitabila mai ales in sezonul nuntilor, cand toate miresele isi doresc sa aiba aceste creatii la nunta. Desi la prima vedere pare usor ceea ce realizeaza tanara din Iasi, creatiile sale necesita multa rabdare si mai ales imaginatie si pasiune. Astfel, din ce in ce mai multe persoane sunt interesate de creatiile din hartie creponata, mai ales miresele, iar fenomenul a luat amploare in ultimii ani. Cea care a facut cunoscut acest concept este Alina Dan, designer floral pentru „Flori de Hartie” pe toata zona Moldovei.

10978580_1587750754795618_4387731620592091884_n

Creatii unice, personalizateAlina Dan realizeaza operele de arta din hartie creponata de aproximativ doi ani. Cea care a invatat-o aceasta tehnica este Simona Opris care a introdus pe piata din Romania arta florilor din hartie in urma cu 4 ani. „Este un concept nou, avantajos si poate fi personalizat in functie de dorintele clientilor. Produsele se fac din hartie creponata cu vopsea acrilica si accesorizate cu brose, perle, rezultand diverse combinatii care sunt de cele mai multe ori in ton cu rochia miresei sau costumul mirelui. Persoanele au inceput sa fie interesate pentru ca pot sa isi aduca aminte cu drag de evenimentele importante din viata lor, mai ales ca produsele rezista multi ani”, a spus Alina Dan.

Moda florilor din hartie pentru nunta (sub orice forma: buchete, aranjamente, cocarde sau pentru a completa doar florile naturale) reprezinta acum un adevarat trend. De aceea, in sezonul nuntilor este cea mai profitabila afacere. Unele cliente comanda pe internet ceea ce vor si le primesc indiferent de tara unde se afla. „Pot colabora cu acestea, fie ca sunt din tara sau din strainatate. Discut cu ele, imi spun ce vor, si pana la rezultatul final ne consultam in permanenta. Asa am realizat zeci de lucrari”, a mai spus Alina Dan.

O lucrare poate fi realizata in cateva zile, in functie de marime sau dificultate. Costurile pentru un buchet de flori sau pentru inchirierea unui panou necesar sedintelor foto sunt pentru toate buzunarele. „Un buchet costa de la 50 de euro in sus. Ne-am dezvoltat si pe partea de decoratiuni vitrine, panouri sau creatii rochii. Am realizat un panou de 4 metri cu 500 de fluturi pictati manual si lipiti. Il inchiriem pentru sedintele foto la nunti si costa 100 de euro fiecare inchiriere”, a mai spus Alina Dan.

 __________________________________________

Invitaţie pentru prichindei: Haideţi să învăţaţi cum se face tricolorul din flori de hârtie

27.11.2014

AUTOR: PAULA SCÎNTEIANU

http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/invitatie-pentru-prichindei-haideti-sa-invatati-cum-se-face-tricolorul-din-flori-de-hartie–81352.html

10743467_751096191629468_1338445825_n

Workshop-ul are loc duminică, la Librăria Cărtureşti din Palas Mall. Buchetul va conţine o dalie roşie, o floarea soarelui, flori de câmp albastre şi spice de grâu.

Părinţii care doresc să le ofere copiilor o activitate patriotică pot opta pentru workshopul susţinut de Alina Dan, care va avea ca temă buchetul tradiţional românesc cu flori din hârtie, cu ocazia Zilei Naţionale a României. Acest atelier va avea loc la Librăria Cărtureşti din Palas Mall, duminică, 30 decembrie, şi va începe la ora 11.

Activităţile vor dura două ore şi se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 5 şi 10 ani. Preţul acestui workshop este de 30 de lei, materialele cu care vor lucra cei mici fiind incluse în preţ. Singura condiţie este ca grupa să aibă maxim 10 copii, ca să se poată lucra cu ei cât mai ordonat.

„Buchetul va conţine o dalie roşie, o floarea soarelui, flori de câmp albastre şi spice de grâu. Sunt pasionată de florile din hârtie, o fac din pasiune pentru handmade. Bunica lucra foarte mult de mână, de atunci îmi plăcea, mama are 25 de ani vechime în creaţia vestimentară. După şapte ani în sistemul bancar m-am apucat de handmade, am cumpaărat o franciză de la Bucureşti şi de un an asta fac”, poveşteşte tânăra.

În sezonul nunţilor lucrează foarte mult la buchete de mireasă şi decoraţiuni, iar până acum a mai organizat workshop-uri cu copiii, însă acesta este primul în care îi va învăţa cum să creeze flori cât mai aproape de realitate. Mărturiseşte că are şi cine o ajuta, fetiţa ei de 3 ani şi jumătate îi dă la mână hârtiile pentru petale. „În momentul în care lucrez ceva de mână se produce o linişte interioară. S-a şi dovedit ştiinţific că lucrul de mână te vindecă de depresie. Ca să fac o floare îmi ia mult timp deoarece vreau să fac lucruri de calitate, să fie cât mai reală, nu kitsch”, spune tânăra ieşeancă.

Cei care doresc să-şi înscrie copilul la workshopul Alinei se pot programa la numărul de telefon 0740.556.271, iar pentru mai multe informaţii sunteţi invitaţi să vizitaţi pagina de facebook: Papilio Paper Flowers.

______________________________________

Oferte pentru nunta perfectă. Ultimele tendințe, prezentate la Iași

Publicat 13:23 17.11.14

Articol de Digi24.ro

Îndrăgostiții care și-au făcut planuri de căsătorie au aflat cum își pot organiza petrecerea după ultimele tendințe. Noutățile au fost prezentate la Iași, în cadrul unui târg de nunţi.

Cu gândul la nunta perfectă, cuplurile de îndragostiți au studiat cu atenție ofertele participanților la târg, de la ținute pentru miri și accesorii până la decorațiuni și locații de petrecere.

Pentru mirese, ultima tendință o reprezintă accesorile lucrate manual, care costă între 50 şi două sute de euro.

Alina Dan, reprezentant stand cu buchete de mireasă din flori de hârtie: „Este ceva nou pentru viitoarele mirese pentru că au o durată de viaţă mult mai mare decât cel al buchetelor naturale. Sunt create personalizat pentru ele. Pot să conţină o broşă preferată sau poate moştenită.”

Și în materie de machiaj specialiştii au venit cu noutăți: „Am avut mirese care mi-au cerut perluţe, ştrasuri adăugate.”

Chiar dacă miresele au fost în centrul atenției, nici mirii nu au fost uitați.

„Pentru cea mai importantă seară din viaţă lor, ei pot alege între un costum simplu, formal sau vedeta stilului bărbătesc, smoking-uL,” a spus Robert Stavarache, reprezentant al unui stand cu îmbrăcăminte de bărbaţi.

„Ca noutate, avem şi o limuzină de epocă, care poate fi închiriată la cerere,” a adăugat Ciprian Mihăilescu, organizator târg de nunţi.

Pentru ca planurile de nuntă să fie complete, viitorii miri și-au putut alege la târg și sala de evenimente care li se potrivește.

__________________________________________

Turist Acasă (8 iulie 2014) – Alina Dan și florile din hârtie creponată

Interviu  DIGI24  cu Teodora Tompea.

http://www.digi24.ro/Emisiuni/Regional/Digi24+Iasi/Turist+acasa/Turist+Acasa+8+iulie+2014+-+Alina+Dan+si+florile+din+hartie+crep?fb_action_ids=693418990730522&fb_action_types=og.comments&fb_source=other_multiline&action_object_map=%5B521158934651254%5D&action_type_map=%5B%22og.comments%22%5D&action_ref_map=%5B%5D

 

 10743731_751098818295872_192278704_n 10660824_751099178295836_1025946151_n 10744840_751099148295839_96849036_n

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s